
- В наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 19004
Лимонна кислота
80 ₴/кг
Показати оптові ціни- +380 (93) 300-20-26Олена
Мінімальна кількість замовлення 1кг
Лімонна кислота (2-гідроксипропан-1,2,3-трикарбонова кислота, 3-гідрокси-3-карбоксипентандія) (C6H8O7) — триосновна карбонова кислота. Кристалічна речовина білого кольору, температура плавлення 153 °C. Добре розчинна у воді, розчинна в етиловому спирті, малорозчинна в діетиловому ефірі. Слабка кислота. Солі та ефіри лимонної кислоти називаються цитратами. Вперше лимонна кислота була виділена в 1784 році з соку незрілих лимонів шведським аптекарем Карлом Шеєле. Лимонну кислоту раніше отримували із соку лимона та біомаси махорки. Зараз основний шлях промислового виробництва — біосинтез із цукру або цукристих речовин (меласу) промисловими штамами пліснявого гриба Aspergillus niger.
2007 року світовий обсяг виробництва лимонної кислоти становить приблизно 1 600 000 тонн (222]. Понад 50% цієї кількості вироблено в Китаї.
Сама кислота, як і її солі (цитрат натрію, цитрат калію, цитрат кальцію, дицитрат трикалія вісмута), широко використовується як смакова добавка, регулятор кислотності та консервант у харчовій промисловості (харчові домішки E330-Е333), для виробництва напитков, сухих шипучих напитков.
Застосовується в медицині, зокрема в складі засобів, що поліпшують енергетичний обмін (в циклі Кребса).
У косметиці використовується як регулятор кислотності, буфер, хелатувальний агент, для шипучих композицій (ванни).
Під час приймання всередину в невеликих дозах (наприклад, під час вживання цитрусових) активує цикл Кребса, що сприяє прискоренню метаболізму.
Основні | |
---|---|
Виробник | Lema |
Країна виробник | Китай |
- Ціна: 80 ₴/кг